Όλυμπος - Οροπέδιο Μουσών

Λιτόχωρο 602 00, Ελλάδα

GA
Greece Adventure Trips
  • Email address verified
  • Facebook verified
1 review
Sep 24 - 26, 2021
Group size: 25 - 50
Όλυμπος - Οροπέδιο Μουσών
Λιτόχωρο 602 00, Ελλάδα

Greece Adventure Trips
  • Email address verified
  • Facebook verified
1 review

Sep 24 - 26, 2021
Group size: 25 - 50

About this trip

Μια ακόμα μοναδική εξόρμηση οργανώνει η Greece Adventure Trips σε συνεργασία με την Mountain Xcursions για τους φίλους της ,τους λάτρεις  της  περιπέτειας, τους διαβάτες της άγριας φύσης, αυτούς που ονειρεύονται να βρεθούν μέσα σε τοπία βγαλμένα από διηγήσεις παραμυθιού, ανάμεσα σε ρέματα , ποτάμια, καταρράκτες σε έναν μοναδικό παράδεισο άγριας ζωής του τόπου μας!!! 


 Όλυμπος! Το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας∙ σύμβολο οικουμενικό∙ εθνικός δρυμός αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού. Αφετηρία και στόχος χιλιάδων ορειβατών από τα πέρατα της γης που αναζητούν τα κρυμμένα μυστικά του στις νεφελοσκέπαστες «αγάννιφες» κορφές του Μύτικα (2.917 μ.) και στο Στεφάνι ή θρόνο του Δία (2.909 μ.). Εδώ, φυλαγμένα καλά μέσα σε αξεδιάλυτα νέφη, είχαν τοποθετήσει οι Αρχαίοι Έλληνες τα παλάτια των «ευέξαπτων» θεών τους.  


Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και φόρμα συμμετοχής θα δοθούν/ανοίξουν σύντομα.

Ορειβατώντας στην κατοικία των Ολύμπιων

 Μεικτά δάση από πεύκα, έλατα, δρυς, οξιές αλλά και σπανιότερα, όπως ίταμοι και ρόμπολα, τροφοδοτούν με νέκταρ και αμβροσία σπάνια φυτά μεσογειακού και αλπικού τύπου, αρπακτικά πουλιά και ζώα του δάσους με «βασιλιά» το αγριόγιδο που συναντάται στις κατακόρυφες βραχοπλαγιές της αλπικής ζώνης.

Ο Όλυμπος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο τοπόκλιμα με έντονες κλιματικές αλλαγές σε όλη του την έκταση. Αιφνίδιες θύελλες∙ χιονοκαταιγίδες∙ πυκνές ομίχλες∙ δυνατοί άνεμοι αλλά και ολόλαμπρες λιακάδες όταν ο Δίας έχει τα κέφια του…Το χειμώνα το βουνό καλύπτεται από χιόνια και η ανάβαση απαιτεί γνώση, εμπειρία και το σωστό εξοπλισμό. Πιο φιλόξενος και προσιτός γίνεται την περίοδο από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ανάβαση στον Όλυμπο χρειάζεται καλή προετοιμασία, πειθαρχία, προσοχή αλλά και σεβασμό για να σας δεχθεί στην αγκαλιά του και να ανακαλύψετε τη μυθική του γοητεία.


Στόχος μας η κορυφή
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής (καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός– Σκάλα–Μύτικας) είναι σίγουρα και το πιο απαιτητικό καθώς το μονοπάτι ανηφορίζει σημαντικά. Μετά από μια ώρα απαιτητικής ορειβασίας μέσα στο γυμνό αλπικό τοπίο φτάνουμε στην κορυφή Σκάλα. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Ο στόχος είναι πλέον κοντά! Ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια στα βράχια αγγίζουμε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδας ολόκληρης. Το Μύτικα! Χάος και δέος μπροστά στη μεγαλειώδη πανοραμική θέα. Από εδώ μπορούμε να αγναντέψουμε –αν ο Δίας σηκώσει το μανδύα του– τη μισή Ελλάδα και να αφουγκραστούμε το δυνατό ήχο της απόλυτης σιωπής.

Κατακτητής ή κατακτημένος;
Τόσο μεγάλη και καθολική είναι η γοητεία του Ολύμπου που τα συναισθήματα και η λογική μπλέκονται σε ένα παιγνίδι αμφίδρομης εξουσίας και ακατανίκητης έλξης που θα σας οδηγήσει ξανά και ξανά να ανακαλύψετε μέσα από τις πολλές εναλλακτικές του διαδρομές την ψυχή του θρυλικού κατακτητή σας!

(πηγή:visitgreece)

Απαραίτητος εξοπλισμός

Σακίδιο ημέρας

Ορειβατικό μποτάκι ή αθλητικό παπούτσι βουνού 

Αδιάβροχο μπουφάν

Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

Ζακέτα fleece ή φούτερ 

Ισοθερμική φανέλα

Μακρύ παντελόνι 

Ατομικό σνακ ημέρας, 

1,5 λιτ νερό

Ατομική πετσέτα

Παντόφλες για το μπάνιο

Σακούλες σκουπιδιών για να φορεθούν πάνω από τα παπούτσια κατά τη διάσχιση του ποταμού, ώστε να μη βραχούν τα πόδια μας.

Επίσης καλό είναι να υπάρχει μια αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (φανελάκι, κάλτσες,κλπ).

Σημείωση!

Κάθε συμμετέχον στην εκδρομή κατανοεί ότι είναι αποκλειστικά και εξολοκλήρου υπεύθυνος για τη συμμετοχή του. 

Κάθε συμμετέχον κρίνει και αποφασίζει ο ίδιος αν η φυσική του κατάσταση και η υγεία του του επιτρέπουν να συμμετάσχει. Οι διοργανωτές δεν είναι δυνατόν  γνωρίζουν εκ των προτέρων την κατάσταση υγείας και τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. 


Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και συναινείτε με όλους τους όρους συμμετοχής στις εκδρομές μας.


Όλες οι εκδρομές πραγματοποιούνται ακολουθώντας πάντα τα πρωτόκολλά ασφαλείας που ανακοινώνονται επίσημα από το Ελληνικό κράτος. Κάθε συμμετέχον είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των διοργανωτών και συνοδών περί αυτών. 

Ακυρωτική Πολιτική

Ακυρώσεις που θα ληφθούν έως και τις 2 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ολική επιστροφή χρημάτων.

Ακυρώσεις που θα ληφθούν από τις 3 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου θα παρακρατηθεί το ποσό της προκαταβολής και θα υπάρξει επιστροφή τυχόν υπολοίπου ποσού που έχει καταβληθεί.

Ακυρώσεις που θα ληφθούν από τις 10 Σεπτεμβρίου ή και στην περίπτωση της μη εμφάνισης στα σημεία επιβίβασης τις προκαθορισμένες ώρες δε θα υπάρξει καμία επιστροφή χρημάτων.

What’s included

  • Μεταφορές
  • Διανυκτερεύσεις
  • Έμπειρα στελέχη
    Έμπειρα στελέχη που θα συνοδεύουν την εκδρομή από την Mountain Xcursions και την Greece Adventure Trips
  • Την οργάνωση της εκδρομή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

What’s not included

  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα
  • Εξοπλισμός

Available Packages

Trip Price
€178
Deposit: €78

Your Organizer


GA
Greece Adventure Trips
1 review
Discover the Authentic Greece through Adventure Trips!Nature, tastes, history, myths and culture make up Greece that everyone would like to know. The discovery of an ancient natural environment through activities in green canyons, next to and in mythic rivers, along the paths of history, combined with the culture of Greek hospitality(filoxenia) by the locals, is the experience that everyone can live with authenticity, professionalism and security. Programs tailored to the natural environment, culture, history and products of each region

Reviews

Ήταν ένα υπέροχο , περιπετειώδες και άριστα οργανωμένο τριήμερο !Ολο το γκρουπ λειτούργησε ομαδικά και με καλή διάθεση . ( Ρίξαμε και τους χορούς μας ! ) Χαμόγελο , ευγένεια , υποστήριξη όπου χρειάστηκε από την οργανώτρια Αγγελικη και από τους συνεργάτες της Νασια και τον ακούραστο Θανάση . Ευχαριστώ και αναμένω για την επόμενη εξόρμηση
By Πηνελοπη Λ for Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στον Σμόλικα - Δρακόλιμνη - Φαράγγι Αώου on Oct 30, 2019