Μαστοροχώρια: Μονοπάτι των Πέτρινων Γεφυριών /Κάμμενικ 2042μ

Αμάραντος 441 00, Ελλάδα

GA
Greece Adventure Trips
 • Facebook verified
1 review
Jun 19 - 21, 2021
Group size: 25 - 30
Μαστοροχώρια: Μονοπάτι των Πέτρινων Γεφυριών /Κάμμενικ 2042μ
Αμάραντος 441 00, Ελλάδα

Greece Adventure Trips
 • Facebook verified
1 review

Jun 19 - 21, 2021
Group size: 25 - 30

About this trip

  Έναν ακόμα ανεξερεύνητο φυσικό προορισμό θα ανακαλύψουμε με την πιο όμορφη πεζοπορική παρέα της   το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021. 

🌿 Σε μια πανέμορφη, αλλά και άγνωστη γωνιά της χώρας μας, θα εξερευνήσουμε άγνωστα μονοπάτια, σμιλεμένα δίπλα σε πεντακάθαρους κρυστάλλινους χειμάρρους, να τα διαβαίνουν ιστορικά πέτρινα γεφύρια, χτισμένα από τα χέρια των μαστόρων που μαρτυρούν την ιστορία αιώνων επάνω στον υπέροχο αυτό τόπο. 

🏞 Θα διαβούμε μοναδικά Αλπικά δάση, υπέροχα Αλπικά λιβάδια και θα ανεβούμε σε μια από τις ψηλότερες κορυφές της Ηπείρου με φανταστική θέα σε όλη της Πίνδο, από την Τύμφη και τον Σμόλικα ως την συνέχεια της στην γειτονική Αλβανία!!!
 

🥇 Μια υπέροχη εξόρμηση οργανωμένη από την Greece Adventure Trips  για τους φίλους της, τους λάτρεις  της φύσης, της περιπέτειας των συγκλονιστικών εξερευνήσεων και των ιδιαίτερων βιωματικών εμπειριών, σε έναν μοναδικό φυσικό καμβά εικόνων, αρωμάτων και αισθήσεων!!!


Τηλέφωνο επικοινωνίας για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις (10:00 - 18:00) στο 6978395900 - Παναγιώτης 

Μαστοροχώρια, ταξίδι μέσα στο χρόνο....

 Τα Μαστοροχώρια Κόνιτσας είναι ομάδα ορεινών οικισμών στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Ιωαννίνων, στην περιοχή βόρεια της Κόνιτσας, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνταν στο παρελθόν με την οικοδομική τέχνη της πέτρας. Βρίσκονται ανάμεσα στον ποταμό Σαραντάπορο  και περιβάλλονται από την οροσειρά του Γράμμου, τον Σμόλικα, τη Τύμφη και τη Νεμέρτσικα!

Τα Mαστοροχώρια της Κόνιτσας είναι 27 και τα γνωστότερα από αυτά είναι: Η  Πυρσόγιαννη   , το Πληκάτι,  η Λυκόρραχη , η Θεοτόκος (Φετόκο), η Λαγκάδα , η Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο), ο Αμάραντος (Ίσβορος), η Πουρνιά (Σταρίτσανη), το Γαναδιό, η Μόλιστα (Μεσαριά ), η Αγία Βαρβάρα , Εξοχή (Ζέλιστα), η Πυξαριά. Τα 12 από αυτά τα χωριά αποτέλεσαν το Δήμο με έδρα την Πυρσόγιαννη. 

Οι ντόπιοι μάστορες, γνωστοί και ως «κουδαραίοι», έχτισαν πλήθος έργα (πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, δημόσια κτήρια, κατοικίες) σε ολόκληρη την Ελλάδα, τη Βαλκανική αλλά και κάποιες μακρινές χώρες όπως η Αιθιοπία, η Περσία και η Αμερική . Εργάζονταν σε ομάδες  ή «μπουλούκια», ως επί το πλείστον μακριά από τον τόπο τους, απουσιάζοντας για πολλούς μήνες κάθε χρόνο από τα χωριά τους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ήταν η συντεχνιακή τους διάλεκτος, τα λεγόμενα «κουδαρίτικα», την οποία μόνο αυτοί γνώριζαν και με την οποία συνεννοούνταν ελεύθερα χωρίς να τους καταλαβαίνουν οι εκάστοτε εργοδότες. Σήμερα τα Μαστοροχώρια ανήκουν στον Δήμο Κόνιτσας. (Πηγή Wikipedia)

Απαραίτητος εξοπλισμός

 

Ορειβατικό μποτάκι ή  αθλητικό παπούτσι βουνού , 

Σακίδιο ημέρας, 

Αδιάβροχο/αντιανεμικό , 

Ζακέτα fleece, 

Ισοθερμική φανέλα, Μακρύ παντελόνι, 

Υδροδοχείο με 2 λίτρα  νερό, 

Σνακ ημέρας


Επίσης καλό είναι να υπάρχει μια αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (φανελάκι, κάλτσες,κλπ).

Σημείωση!

 

Κάθε συμμετέχον στην εκδρομή κατανοεί ότι είναι αποκλειστικά και εξολοκλήρου υπεύθυνος για τη συμμετοχή του. 

Κάθε συμμετέχον κρίνει και αποφασίζει ο ίδιος αν η φυσική του κατάσταση και η υγεία του του επιτρέπουν να συμμετάσχει. Οι διοργανωτές δεν είναι δυνατόν  γνωρίζουν εκ των προτέρων την κατάσταση υγείας και τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και συναινείτε με όλους τους όρους συμμετοχής στις εκδρομές μας.

Όλες οι εκδρομές πραγματοποιούνται ακολουθώντας πάντα τα πρωτόκολλά ασφαλείας που ανακοινώνονται επίσημα από το Ελληνικό κράτος. Κάθε συμμετέχον είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των διοργανωτών και συνοδών περί αυτών.


Ακυρωτική Πολιτική

Ακυρώσεις που θα ληφθούν έως και τις 28 Μάϊου θα υπάρξει ολική επιστροφή χρημάτων

Ακυρώσεις που θα ληφθούν από τις 29 Μάϊου και μέχρι τις 4 Ιουνίου θα παρακρατηθεί το ποσό της προκαταβολής (62 ευρώ) και θα υπάρξει επιστροφή τυχόν υπολοίπου ποσού που έχει καταβληθεί

Ακυρώσεις που θα ληφθούν από τις 5 Ιουνίου ή και στην περίπτωση της μη εμφάνισης στα σημεία επιβίβασης τις προκαθορισμένες ώρες δε θα υπάρξει καμία επιστροφή χρημάτων.

What’s included

 • Μεταφορές
  Μεταφορά από και προς το σημείο με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν και όλες τις τοπικές μετακινήσεις βάσει προγράμματος
 • Διανυκτερεύσεις
  2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στα Λουτρά Αμάραντου σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια
 • Έμπειρα στελέχη
  Έμπειρα στελέχη που θα συνοδεύουν την εκδρομή από την Mountain Xcursions και την Greece Adventure Trips
 • Η οργάνωση της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Όλοι οι νόμιμοι φόροι
 • Προσωπικά έξοδα
 • Γεύματα
 • Εξοπλισμός
 • Φόρος διαμονής
  Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης) σύμφωνα με το Άρθρο 53 του Ν. 4389/2016 ( 0,5euro/ δωμάτιο) . Ο φόρος αυτός χρεώνεται στην τιμή δωματίου και εξοφλείται απευθείας στο ξενοδοχείο.

Itinerary

Σάββατο, 19/06/2021
Εκκίνηση και ανακάλυψη του χωριού

 Η αναχώρηση μας με το λεωφορείο γίνεται:

🕛 Στις 06:30 από πλατεία Συντάγματος 

🕛 Στάση στις 07:00  στο Παλατάκι επί της Λεωφόρου Αθηνών 

(θα λάβετε τα ακριβές σημεία επιβίβασης στο email επιβεβαίωσης της κράτησής σας)

 

🚌 Κατευθυνόμαστε οδικώς προς Ιωάννινα κάνοντας στάσεις στο δρόμο κάθε 3 ώρες περίπου.

Από Ιωάννινα και πάνω δεν υπάρχουν σημεία για στάση (μόνο σε περίπτωση ανάγκης).


🏞 Αφού περάσουμε δίπλα από τον ορεινό όγκο της Τύμφης και τις παρειές του Σμόλικα 

κατευθυνόμαστε για τον χωριό  Αμάραντο και διασχίζουμε  την επιβλητική γέφυρα του Σαραντάπορου ,πλησιάζοντας τον προορισμό μας  !!!!


ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ

🐾 Η διαδρομή μας ξεκινάει από το χωριό Αγία Βαρβάρα το οποίο και διασχίζουμε μέχρι να συναντήσουμε το μονοπάτι που ακολουθεί τον χείμαρρο Ζήσιακα!!!

🏞 Σε λίγη ώρα συναντάμε ένα μονοπάτι σκαλισμένο μέσα στους αιώνες, φτιαγμένο πέτρα πέτρα από τα χέρια των Μαστόρων που συνέδεε τα ψηλότερα Μαστοροχώρια με τα υπόλοιπα χωριά της Ηπείρου!!!! Η εξερεύνηση ξεκινάει.....

🌲Περπατάμε μέσα  σε ένα απίστευτο περιβάλλον,  μια οργιαστική βλάστηση να μας περιτριγυρίζει και το ζωηρό βουητό του χειμάρρου δίπλα μας να μας αναζωογονεί σε όλη της διάρκεια της διαδρομής μας!!! 

🌿 Η εξερεύνηση μας κορυφώνεται καθώς στην διαδρομή μας  συναντάμε τα πέτρινα γεφύρια που περνάνε επάνω από τον χείμαρρο Ζήσιακα και διατηρούνται  αγέρωχα στην θέση τους!!! 

🚌 Η διαδρομή μας τερματίζει στο χωριό Αμάραντος  όπου και μας περιμένει το λεωφορείο για να μας οδηγήσει λίγο πιο πάνω, στην Λουτρόπολη  όπου και θα τακτοποιηθούμε στους ξενώνες μας.

🌌 Η νύχτα μας βρίσκει στους ξενώνες,  παρέα να απολαμβάνουμε τους εκλεκτούς μεζέδες και τσίπουρο της περιοχής  καθώς ένα δροσερό πέπλο έρχεται να σκεπάσει αυτόν τον σπάνιας και άγριας ομορφιάς τόπο!!!

Your Organizer


GA
Greece Adventure Trips
1 review
Discover the Authentic Greece through Adventure Trips!Nature, tastes, history, myths and culture make up Greece that everyone would like to know. The discovery of an ancient natural environment through activities in green canyons, next to and in mythic rivers, along the paths of history, combined with the culture of Greek hospitality(filoxenia) by the locals, is the experience that everyone can live with authenticity, professionalism and security. Programs tailored to the natural environment, culture, history and products of each region

Reviews

Ήταν ένα υπέροχο , περιπετειώδες και άριστα οργανωμένο τριήμερο !Ολο το γκρουπ λειτούργησε ομαδικά και με καλή διάθεση . ( Ρίξαμε και τους χορούς μας ! ) Χαμόγελο , ευγένεια , υποστήριξη όπου χρειάστηκε από την οργανώτρια Αγγελικη και από τους συνεργάτες της Νασια και τον ακούραστο Θανάση . Ευχαριστώ και αναμένω για την επόμενη εξόρμηση
By Πηνελοπη Λ for Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στον Σμόλικα - Δρακόλιμνη - Φαράγγι Αώου on 30 Oct, 2019