ADVENT U SALZBURGU I AUSTRIJSKIM JEZERIMA

Salzburg, Austria

Dec 9 - 11, 2022
Group size: 20 - 48
ADVENT U SALZBURGU I AUSTRIJSKIM JEZERIMA
Salzburg, Austria


€NaN
Dec 9 - 11, 2022
Group size: 20 - 48

About this trip

Tri dana Advent u Salzburgu i Austrijskim jezerima

What’s included

 • Prijevoz autobusom visok
 • Smještaj
  Noćenje u hotelu 3* ili 4* u Salzburgu
 • Hrana
  Bogati doručak u hotelu kojem se boravi
 • Vodstvo
  Voditelja putovanja tijekom cijelog trajanja putovanja
 • Ostalo
  Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 • Osobna potrošnja
  Troškovi osobne potrošnje
 • Jedokrevetna soba
  Nadoplata za jednokrevetnu sobu (300 kn)

Available options

Itinerary

Dan 1 - 2
Split - Salzburg

Polazak autobusa iz Splita 09.12. u 23:00 (Autobusna stanica Sukoišanska). Ulaz na autocestu i vožnja prema Budimpešti uz povremena stajanja prema potrebi (mogućnost ukrcaja putnika na naplatnim postajama).

Predviđeni dolazak u Salzburg u ranim jutarnjim satima. 

Po dolasku u „Mozartov grad“ smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama, odlazimo u orijentacijsku šetnju do središta grada s voditeljem putovanja. Salzburg je ime dobio po okolnim rudnicima soli, prijevod imena bio bi „grad od soli“. Salzburg je pravi turistički biser barokne arhitekture u kojem broj posjetitelja uvelike premašuje broj stanovnika, a zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine. Salzburg je relativno mali i najbolje se može upoznati pješice: na jednoj strani rijeke nalazi se Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala (Salzburger Dom) na istoimenom trgu s baroknom fontanom – benediktinski samostan Sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća, koja je danas jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu. S druge strane rijeke Salzach nalazi se barokni dvorac Mirabell iz 17. stoljeća okružen s prekrasnim parkom Mirabellgarten koji je jedan od najljepših europskih baroknih vrtova. Slobodno vrijeme za ručak. 

Prijava u hotel oko 15:00.

Slobodno vrijeme za uživanje u božićnom sajmu ispred katedrale i na trgu Residenz, kupovinu suvenira, kušanju originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću ... ili možete otići gradskom uspinjačom do 900 godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga s lijepim panoramskim pogledom na grad. Do utvrde je moguće doći uspinjačom (uz doplatu), koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta. 

Noćenje u hotelu.

Your OrganizerPhoto Gallery