BushFire Festival PAckage

Woza Nawe Tours
  • Facebook verified
  • LinkedIn verified
May 29 - 31, 2020
Group size: 1 - 30
BushFire Festival PAckage
Swaziland

Woza Nawe Tours
  • Facebook verified
  • LinkedIn verified

R5600
May 29 - 31, 2020
Group size: 1 - 30

About this trip

Enjoy The Best of eSwatini and this will change your thinking about this tiny kingdom and its own friendly people. Enjoy the friendly ness of the local people, while the landscape takes to to way beyond the horizons of the green rolling hills or the brown hills:)

Bush Fire is the Hottest festival in the southern Hemisphere.

Accommodation for the Festival

We will offer accommodation possibilities though the hotels are full for this event  but we possible can come up with something for your stay. What we are offering you is what is left and the best given the last minute booking.

Food

The Only food that is included is Breakfast the saturday, Lunch the Day of the Local Tour  

Itinerary

Bush Fire Festival
Exploring eSwatini


3 DAYS BUSHFIRE ESWATINI

The Best of eSwatini and this will change your thinking about this tiny kingdom and its own friendly people. Enjoy the friendliness of the local people, while the landscape takes to to way beyond the horizons of the green rolling hills or the brown hills:)

INCLUDED

- 2 nights accommodation

- 8 activities

- 2 breakfasts and 2 lunches

- Entrance fees

- Gratuities

- Ground transportation

- Licensed English speaking guides

EXCLUDED

- Airport transfer

- Domestic flights

- Travel insurance

- International flights

- Entry visas / airport departure tax

- Alcohol beverages

- Personal expenses

- Laundry

DAY 1: LUNCH ON THE GO.

  

DURATION

3 days, 2 nights

Friday, 29 May 2020

   

This is the great spot on the road to stop for lunch, while you have your bite you will enjoy the wild life such as the rhinos, Ostrich etc, quite a variety of shops are available.


Minivan From: Johannesburg

08:00 to 12:45 To: eSwatini

4 hours 45 minutes

Alzu Mugg & Bean Petroport N4 10:45 to 11:15

30 minutes

 Welcome to Alzu Petroport

Situated halfway between Middelburg and Belfast, exactly 35km from both, the Alzu Petroport is a convenient stop-over for the traveller, a comfortable rest-haven for the tourist and a trucker's dream-stop.

 Ngwenya Glass Blowing 13:00 to 13:45

45 minutes

  In operation for more than 23 years, the Ngwenya Glass factory has become one of the most popular tourist spots in Swaziland. On weekdays, visitors have the opportunity to witness the art of glassblowing first hand. All of the items are made of 100% recycled glass. There is also a craft centre featuring a number of shops that sell locally made products and curios. This includes an Imvelo Eswatini Shop that specialises in a range of hand made products.

Minivan From: Ngwenya Glass

13:45 to 14:00 To: Mbabane

15 minutes

Mbabane City Tour

14:00 to 15:15

1 hour 15 minutes

Get to to Discover the City, though its very small but pleasant. We will have Lunch in the city by trying the Local food in the Mbabane Market, this is the place where most people come and have your simple but traditional foods.  

Minivan

From:   Mbabane

 15:15   to 15:45

To:   Asante Guest House

 30   minutes

Asante Guest House Room type: Double Rooms 15:45 check-in

08:15 check-out (31 May)

2 nights

The Exclusive Guest House in Swaziland you will call 'home'.

Situated close to Manzini City centre, is a charming Cape-Dutch abode we simply call "Asante Guest House".

With 10 well-appointed rooms that make it the choice of discerning executive travelers and locals alike, Asante Guest House offers quality service and comfort, within a friendly and homely atmosphere. Our staff are friendly, gracious and trained to pamper our guests' needs.Enjoy also fresh cooked, homely breakfasts each morning as part of your stay.

Minivan From: Asante Guest House

17:00 to 17:30 To: Malandelas Complex

30 minutes 

bush fire Festival in eSwatini 17:30 to 23:15

5 hours 45 minutes

More than simply a music festival, MTN Bushfire is a holistic experience made up of a rich texture of arts, cultures, crafts, food markets and specialized zones that combine to create an

explosive   three-day event and a memorable take-home

 experience.

 Each   year a multi-generational global community of approximately   29 000 ‘bring their fire’ to the scenic farmlands of   the Malkerns Valley to experience the three-day event

Minivan

From:   Malandelas Complex

 23:15   to 23:45

To:   Asante Guest House

30 minutes

 DAY   2: ACTIVITIES IN MANZINI, MALKERNS, MANZINI 

Saturday,   30 May 2020

 Asante Guest House 08:15 to 09:00 45 minutes

Our staff are friendly, gracious and trained to pamper our guests' needs.Enjoy also fresh cooked, homely breakfasts each morning as part of your stay.

Minivan From: Asante Guest House

09:15 to 09:45 To: Swazi Candles

30 minutes 

Swazi Candles

10:00 to 10:30

30 minutes

Established in 1982, this manufacturing company's core business is candle making of both traditional paraffin wax as well as 100% organic soya candle tea lights. The colourful handmade product range also features wax encased LED lights, pure vegetable glycerine soaps and marula oil body balm.

The workers have a vibrant, music-filled workshop in the Malkerns Valley, who invite guests to come and interact with artists as they work their magic. The manufacturing workshop in the Matsapha industrial area is where they produce the veneers for the candles and generate bulk order products.

Minivan

From:   Swazi Candles

 10:30   to 11:00

To:   Mantenga Cultural Village 30   minutes

 Mantenga   Cultural Village

An   opportunity to see a live for a Swazi Dance.

 11:00   to 12:15

1 hour 15 minutes 

Swazi BBQ

12:15 to 13:30

1 hour 15 minutes

We will prepare BBQ of different meat in the evening, this will be inclusive of nice salads and also some desert. We will be having our Lunch in the Local butcher shop

Minivan From: Lobamba

13:30 to 14:00 To: Malandelas Complex 30 minutes

bush fire Festival in eSwatini 14:00 to 23:45

9 hours 45 minutes

More than simply a music festival, MTN Bushfire is a holistic experience made up of a rich texture of arts, cultures, crafts, food markets and specialized zones that combine to create an explosive three-day event and a memorable take-home experience.

Each year a multi-generational global community of approximately 29 000 ‘bring their fire’ to the scenic farmlands of the Malkerns Valley to experience the three-day event   

DAY 3: ACTIVITIES IN MANZINI AND MANZINI Sunday, 31 May 2020

Asante Guest House 08:00 to 10:00 2 hours

Our staff are friendly, gracious and trained to pamper our guests' needs.Enjoy also fresh cooked, homely breakfasts each morning as part of your stay.

Minivan From: Asante Guest House

10:00 to 10:45 To: Malandelas Complex

45 minutes

bush fire Festival in eSwatini 10:45 to 12:45

2 hours

More than simply a music festival, MTN Bushfire is a holistic experience made up of a rich texture of arts, cultures, crafts, food markets and specialized zones that combine to create an explosive three-day event and a memorable take-home experience.

Each year a multi-generational global community of approximately 29 000 ‘bring their fire’ to the scenic farmlands of the Malkerns Valley to experience the three-day event

Minivan From: Malandelas Complex

12:45 to 16:00 To: Johannesburg

3 hours 15 minutes

We hope you had a great time in eSwatini

Your Organizer


WN
Woza Nawe Tours
We offer unique opportunity to experience the kingdom of eSwatini and enjoy the peaceful nature of the Swazi people. Offer other local tour to cross border neighbouring countries. We love what we do.