Pieskarties Sicīlijas dvēselei

TB
Travel Biiz
  • Email address verified
May 17 - 24, 2023
Group size: 20 - 34
Pieskarties Sicīlijas dvēselei
Sicily

Travel Biiz
  • Email address verified

May 17 - 24, 2023
Group size: 20 - 34

About this trip

Vēlaties iemīlēties? Atkal? No jauna? Vai neskaitāmo reizi savā mūžā? Aicinām Jūs dotes uz saulaino, skaisto, īpašo un tik pārsteidzošo Sicīliju. Lielāko salu, kas atrodas Vidusjūrā. Uz salu, kur pārsteidz tirkīzzilas pludmales, skaisti kalni, eksotiski augļi, silti cilvēki, garšīgākie ēdieni pasaulē, reibinošākais vīns, gadsimtiem senas tradīcijas un mazas, noslēpumainas pilsētas. Sicīlija uzņem sirsnīgi un silti. Sicīlija rotaļājas un nemanot saproti, ka sala paņēmusi savā varā. No Sicīlijas ir grūti šķirties. Sicīlija vienmēr paliks skaistākajās fotogrāfijās, atmiņās un sirdī… tā neizdzēšas.  

What’s included

  • Aviobiļetes
    Rīga - Katānija - Rīga (tiešais lidojums ar "AirBaltic")
  • Bagāža
    Rokas bagāža 8 kg + reģistrējamā bagāža 23 kg
  • Maršruta plānošana
    Maršruta plānošana un saskaņošana
  • Grupas vadītājs
    "Travel Biiz" tūristu grupu vadītājs (latviešu valodā)
  • Izbraukuma ekskursijas
    Izbraukuma ekskursijas ceļojuma laikā ar komfortablu autobusu
  • Nakšņošana apartamentos
    Septiņas naktis apartamentos Palermo vecpilsētā (naktsmītnes aprakstu skatīt zem ceļojuma programmas)

What’s not included

  • Personīgie izdevumi
  • Ēdienreizes
  • Ieejas biļetes
    Ieejas biļetes apskates objektos (cenas norādītās programmā pie katra objekta)
  • Pilsētas nodoklis
    Pilsētas nodoklis Palermo (2 EUR/pers./1 nakts; 16 EUR/pers./par visu uzturēšanās periodu)

Available Packages

Trip Price
€825
Deposit: €150

Itinerary

1. DIENA
17.05.2023. - TREŠDIENA

Plkst. 5.00 – tikšanās lidostā “Rīga”.

Plkst. 7.15 – tiešais lidojums Rīga-Katānija.

Plkst. 9.45 – ierašanās Katānijā.  Grupu sagaida tūrisma klases autobuss.


Sicīlijas iepazīšanu un izgaršošanu sāksim ar brokastīm Katānijā, turklāt ar tradicionālo ēdienu - Granita al pistacchio con brioche jeb Pistāciju granitu ar svaigi ceptu briošu.


Granita ir tipisks Sicīlijas deserts, kura sākotnējā recepte bija ūdens, cukurs un augļi. Ierasti granita tiek gatavota ar dažādām garšām, taču granita ar pistāciju garšu ir kaut kas īpašs. Jo turpat līdzās vulkāna Etna parkam esošā ciematiņā Bronte tiek audzētas pasaulē gardākās pistācijas. Mmmm.. Lai labi garšo!


Ja reiz esam Katānijā, uz mirkli apstāsimies Doma katedrāles laukumā, lai kaut nedaudz izjustu pilsētas krāsas un ikdienas ritmu. Šķiet neticami, bet Katāniju septiņas reizes nopostījusi Etna izvirdumu laikā. 1669. gadā lava sasniedza Katāniju un pārklāja visu pilsētu. Katānija bija pārvērtusies pelnu kaudzēs. Pēc pārdesmit gadiem vēl zemestrīce izpostīja to, kas bija palicis pāri. Vēlāk Katānijā sākās milzīgi būvniecības darbi un pilsēta tika uzcelta no jauna, kā galveno būvniecības materiālu izmantojot visur esošo lavu. Ēkas tika celtas baroka stilā.


Esot pilsētas galvenajā laukumā, redzēsiet Doma katedrāli, kurā glabājas pilsētas aizbildnes debesīs – Svētās Agates pīšļi. Tāpat varēsiet apbrīnot strūklaku ar melno ziloni, kas kļuvusi par Katānijas pilsētas vizītkarti.


Dienas turpinājumā iespēja kaut nedaudz pietuvoties karstajai Sicīlijas dvēselei – Etnas vulkānam. Ar autobusu dosimies uz Etnas parku, lai nedaudz pabaudītu vulkāna tuvumu. Pacelšanās līdz apmēram 2000 metru augstumam.


Etna ir augstākais un lielākais Eiropas aktīvais vulkāns, kura aptuvenais augstums ir 3329 m, vulkāna apkārtmērs – 160 km. Lai gan Etna ir uzskatāma par aktīvu vulkānu, tā nogāzēs ir daudz apdzīvotu vietu, no kurām iedzīvotāji nesteidz aizbraukt. Tas tāpēc, ka zeme Etnas pakājē ir ļoti auglīga. Tiek audzēti artišoki, persiki, olīvas, vīnogas, granātāboli, āboli, hurmas, vīģes, banāni un citi augļi.


Kad automašīnām paredzētais ceļš beigsies, kāpsim laukā, lai nedaudz pabaudītu Etnu, kura šeit jau tērpusies melnā lavas mētelī. Sajūtas ir nedaudz sirrelālas. Kā uz citas planētas. Tuvu vietai, kur var atstāt automašīnas, 1986 m virs jūras līmeņa apskatāms senais Etnas krāteris Silvestri, kas izskatās tieši tāds, kādu, šķiet, to iztēlotos jebkurš, iedomājoties lavu spļaujošu vulkānu. Tiesa gan, lava šeit vairs neburbuļo kopš pagājušā gadsimta, taču krāteris joprojām saglabājis savu specifisko formu.


Došanās uz Palermo. Iekārtošanās naktsmītnēs. Brīvais laiks atpūtai.

Your Organizer


TB
Travel Biiz
Joined in February 2023
See profile

Photo Gallery