Viatge al cor de l'Himàlaia

Katmandú, Región Central, Nepal

rm
roger mas quintana
 • Email address verified
 • Twitter verified
Dec 26, 2017 - Jan 6, 2018
Group size: 6 - 8
Viatge al cor de l'Himàlaia
Katmandú, Región Central, Nepal

roger mas quintana
 • Email address verified
 • Twitter verified

Dec 26, 2017 - Jan 6, 2018
Group size: 6 - 8

About this trip

Viatge al cor de l'Himàlaia és una proposta per conèixer la cultura, el caràcter i la fe de la gent nepalesa. Per això, us convido a entrar en un Nepal molt personal, íntim i generós que he tingut la oportunitat de conèixer en diverses estades al país, durant les quals he pogut familiaritzar-me amb la seva història, tradicions espirituals, muntanyes i bona gent.


 El Nepal és un pais estret i allargat amb tres zones ben diferenciades: al sud, la part baixa que limita amb l'Índia, càlida, tropical i farcida de vida salvatge. A mesura que ens emparrem cap a la part central del país, entre els 800 i els 2500 metres, desenes de rius sortegen les esplèndides valls muntanyoses fruit del desglaç de la neu de la part més alta del pais, que s'enfila fins al cim més alt del planeta, l'Everest. 


Durant aquesta aproximació a la vida nepalesa ens mourem per la part central del país, on  coneixerem la rutina dels exiliats tibetans al voltant de l'estupa de Boudha, un oasi de pau dins l'agitació de la capital del país. A més, la vall de Katmandú, compta amb altres 6 indrets que figuren com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Entre ells, les tres places de palau dels antics regnes medievals Newar: Patan, Bhaktapur i la mateixa Katmandú. Ens endinsarem en la més conservadora i tradicional d'elles on, encara avui, els seus ciutadans duen a terme pràctiques i rituals que s'han transmès de generació en generació durant centenars d'anys. 


Ens mourem per diverses zones geogràfiques habitades per algunes de les més de 100 ètnies que conviuen al país, amb influència mongola, de l'Hindustan o de la Xina. L'Himàlaia és una terra de gran tolerància, on predominen les religions budista i hinduista. Compartirem els rituals d'alguns temples importants per aquestes creences, com el de Pasupatinath on, entre altres pràctiques, els fidels hinduïstes duen a terme la cremació dels difunts.

A la vall de Pokhara, a tocar del llac Phewa, contemplarem el massís imponent dels Annapurnes durant tres dies de ruta per les muntanyes, on compartirem àpats amb una humil i acollidora família d'ètnia Gurung.


What’s included

 • Allotjament
 • Menjar
  Tots els àpats: esmorzars, dinars i sopars
 • Bitllet d'avió intern
  Desplaçament en avió de Pokhara a Katmandú
 • Guiatge
  Acompanyament durant tot el viatge
 • Entrades als temples
  Pasupatinath, Boudha,...
 • Xerrada
  Xerrada a càrrec d'un Geshe al monestir budista de Kopan
 • Taxis i autobusos
  Tots els transports interns dins del país i les ciutats i pobles que visitarem
 • Permisos
  Permisos de trekking per moure's per les muntanyes
 • Bhaktapur
  Taxa d'entrada a la ciutat de Bhaktapur
 • Bitllet d'avió
  685 euros amb Turkish Airlines (a 16 de Juliol)
 • Assegurança
  Cada viatger s'ha de procurar una assegurança mèdica de viatge. Algunes mútues cobreixen viatges l'estranger. Algunes targetes de crèdit tenen associades assegurances. Contractar-ne una és assequible
 • Begudes
  Begudes alcohòliques durant els àpats i resta del dia

Your Organizer


rm
roger mas quintana
Si has arribat fins aquí, doncs és perquè puguis conèixer una mica qui és la persona que organitza i acompanya aquesta ruta al cor de l'Himàlaia, és a dir, un sevidor. Em dic Roger, soc del Penedès, periodista de formació. He dedicat mitja vida laboral a la ràdio, la TV i un gabinet de premsa. L'altra meitat l'he dedicada al turisme i l'acompanyament de grups arreu del món, des de Càdis, Paris, Catalunya, l'Índia o el Nepal. Els darrers 10 anys he pogut conèixer a fons l'Himàlaia en diverses temporades viatjant-hi, treballant i vivint-hi. Gràcies a això, he rebut la calidesa, la hospitalitat, el carinyo, la generositat i l'amor de la seva gent. Aquest viatge és, en part, el meu retorn a tota aquesta bona gent i el que m'han ensenyat i compartit de les seves vides. En aquest viatge vull servir de pont (cultural i lingüístic) per acostar-vos a la intimitat i el cor de la bona gent de l'HImàlaia nepalès.